Alla inlägg den 2 juli 2009

Av Mr Tungsten - 2 juli 2009 16:45

jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. jag har hittat ett helt underbart band vid namn Majesty och de spelar...ahem... väldigt mycket Power metal. det är väl så här Power Metal ska spelas, det är som en handbok i hur man gör genren Power metal. egentligen när jag lyssnar på det så tycker jag att jag borde inte tycka  om det...och jag kan verkligen förstå männsikor som inte tycker omdet... men jag kan liksom inte låta bli att digga med. tro dock inte att jag inte tycker om Power metal, för det gör jag det bara är så att ibland när det görs med sådan övertygelse som tex Majesty eller Manowar är det svårt att inte lyfta på mungiporna och inse allt som är lustigt med hela genren.


nog snackat ni kan döma själva, här nedan är låten "Sons Of A New Millenium" från skivan Hellforces...den är inte djup men ack så underhållande, helt klart dagens låt

Av Mr Tungsten - 2 juli 2009 12:24

Alestorm – Black Sails At Midnight – 2009

Betyg 4/5


Äntligen har jag tagit mig tiden att lyssna igenom Alestorms nya fullängdare, Black Sail At Midnight och efter första lyssningen var mitt helhetsuttrycket relativt positivt. Jag visste ju sedan innan att de skulle ha svårt att matcha deras debut, och mycket riktig faller Alestorm lite kort i det anseendet men det är trots det väldigt underhållande dryga 45 minuter vi bjuds på.


Skivan har tyvärr några bergstoppar likväl några dalar vilket gör att betyget sänks något, då helhetsupplevelsen får sig lite av en smäll. Dock är bergstopparna väldigt höga och vissa skulle till och med kunna passa på deras debut.


För den som inte känner till Alestorm spelar de en form av folk/pirat metal med stora inslag av power metal och ibland en hel del Thrash. Det är väldigt melodiöst tack vare den ständiga användningen av keyboards. I allmänhet är det väldigt medryckande och mycket baserat kring deras drivande refränger. Vokalerna är i stor mån grova som en pirat, vilket passar väldigt bra till musiken. Söker du efter riktigt imponerande sånginsatser så är nog inte Alestorm bandet för dig men känner du att släppa loss i trekvart är Alestorm kanske just din kopp (bägare) te (öl).


Det finns inte mycket mer att säga än att Alestorm än en gång har lyckats underhålla mig, inte lika bra som debuten med trots det väldigt bra.


*Sista låten är en cover på Eurovison song contest låten ”Wolves Of The Sea” vilket är väldigt underhållande och mycket bättre än originalet.

Ovido - Quiz & Flashcards