Alla inlägg den 1 juli 2009

Av Mr Tungsten - 1 juli 2009 13:47

Warrel Dane – Praise To The War Machine – 2008

Betyg: 4.5/5


För den trogne Nevermore lyssnaren så bör inte Warrel Dane vara ett okänt namn. Med snart femton år som skivsläppande band och en av giganterna inom Progressiva metal så var det väl på tiden att herr Dane släppte ett soloalbum. För den som gillar Nevermore kommer nog även finna tycke för Warrel Danes solomaterial för det är minst lika bra om inte bättre stundvis.


Skivan börjar starkt med "When We Pray" och följs upp av den mist lika bra "Messenger". Det känns som något stort är på gång men tyvärr skjuts mina drömmar ganska omgående ner då spår numer 3, "Obey" drar igång. Här har ni tecken på en riktig personlighetslös melodi, den får mig absolut att inte känna någonting, vilket är konstigt då de första låtarna var snuskigt bra och fick mig att känna i ungefär varje ton. Som tur är varar personlighetskrisen bara en låt för sen är det bara godbitar tills skivan avslutas med "Equillibrium".


Jag skulle kunna säga allt bra med denna skiva men det skulle ta väldigt lång tid. Den som tycker om Progressive/heavy metal med smarta texter (smått samhällskritiska…) bör kolla upp Praise To The war Machine,och tycker ni om det kan ni även spana in Warrel Danes huvudband Nevermore .


Här nedan kan du kolla in videon till låten "Brother", det är verkligen en vacker låt och gråten sitter i strupen hela tiden, ett mästerverk

Ovido - Quiz & Flashcards